Plaça dels Jurats 1, Girona | Carrer Sant Antoni 1, Salt | 682 483 088 | emmg@emmg.info

Oferta formativa

Música per a tothom

de 4 a 6 anys

Taller de petits artistes

Novetat del curs 2019-20! Nens i nenes de 4 a 6 anys s'endinsaran en els mons del teatre, la dansa i la música en una activitat multidisciplinar lúdica, creativa i enriquidora.

de 6 a 12 anys

Formació bàsica

Programa destinat a proporcionar una formació musical sòlida des d'un enfocament eminentment pràctic. A creativitat, els alumnes aprenen les bases conceptuals necessàries i ho fan sempre en grup i mitjançant activitats dinàmiques i socialitzadores. A classe d'instrument, posen en pràctica allò après amb l'instrument de la seva elecció.

de 6 a 99 anys

Música a mida

L’alumne escull lliurement les assignatures que vol cursar: instruments, teòriques, conjunts, formacions grans.

Diversitat funcional i transtorn de l'espectre autista

Musicoteràpia per a infants amb necessitats educatives especials

Sessions de musicoteràpia individuals, grupals i/o amb la participació de familiars, que busquen fer de la música una manera d'acompanyar els infants al llarg del seu procés de creixement i aprenentatge, per tal de desenvolupar el seu potencial i cobrir necessitats físiques, cognitives, socials i emocionals.

a partir de 12 anys

Cicle mitjà de música moderna

Pla de formació intensiu de música moderna per a aquells alumnes que volen dur la seva formació musical a nous nivells i, eventualment, preparar-se per accedir al pregrau universitari de música El Trampolí. Consta de tres assignatures principals: instrument, llenguatge musical i combo, amb l'opció d'afegir-ne altres de complementàries.

a partir de 16 anys

El Trampolí

El Trampolí és un programa on s’ofereix una formació sòlida tant a nivell teòric (musicologia, harmonia, llenguatge musical, tècniques d'estudi, entre altres) com pràctic (instrument i conjunt instrumental) i que permet als alumnes que l'aproven presentar-se amb les eines necessàries a les proves d’accés a les escoles superiors de Barcelona. Els alumnes poden escollir entre les branques d’interpretació (modern i jazz), musicologia, pedagogia i composició.

Grans formacions

Girona Big Marxing Band

Una de les formacions estrella de l'EMMG que es presenta en un doble format: estàtic (La Moderna Big Band) i itinerant (Girona Marxing Band) amb un repertori específic per a cadascun d'ells.

Taller de Musicals

Assignatura de gran format on una quinzena d’alumnes es desenvolupen en les tres disciplines essencials del teatre musical: la música (cant), la interpretació i la dansa. El projecte final de l'assignatura és la presentació al públic d'una obra de producció pròpia de l'EMMG, interpretada íntegrament pels membres d'aquesta formació.

La Moderna Drumline

Formació de percussió on, partint de la lectura de partitures, diferents instruments (principalment caixa i goliat) interpreten línies rítmiques de creixent complexitat a diverses veus, donant lloc a interpretacions viscerals, contundents i espectaculars.

Assignatures

Excepte a Taller de Petits Artistes, tots els alumnes han d'escollir un instrument com a mínim. Pot ser individual o grupal

Instruments

Acordió diatònic, baix elèctric, bateria, cant, clarinet, contrabaix, fiscorn, flabiol, flauta travessera, guitarra elèctrica, guitarra espanyola, guitarra flamenca, llaüt, piano, saxo, trombó, trompeta, ukelele, viola, violí

Aquestes assignatures proporcionen els continguts conceptuals necessaris per créixer musicalment. Pot ser individual o grupal

Teòriques

Llenguatge musical
Harmonia
Composició
Edició de partitures

Conjunt instrumental, assignatura grupal

Combo

Els alumnes d'aquesta assignatura aprenen a tocar junts treballant l'escolta, la cohesió, la coordinació i altres dinàmiques grupals.

Cicle mitjà de música moderna

Pla de formació intensiu de música moderna per a aquells alumnes que volen preparar-se per accedir al pregrau universitari de música El Trampolí.

Es tracta d’un mòdul integral, pràctic i teòric, que s’adapta a les necessitats concretes dels qui volen aprofundir en els estudis de música moderna.

Consta de tres assignatures: Instrument principal, Llenguatge musical, Conjunt instrumental (combo o segon instrument). Si l’instrument principal escollit és rítmic o melòdic el secundari ha de ser harmònic i igualment a la inversa.

Pregrau universitari

El Trampolí

Què fem

El Trampolí facilita l’accés als estudis de grau universitari de música dels itineraris d’interpretació, pedagogia, sonologia, musicologia, direcció, composició i gestió. Es tracta de l’únic pregrau universitari validat per l’Escola Superior de Música de Catalunya i l’ofereix l’Escola de Música Moderna de Girona.

Currrículum formatiu

Els cursos són de 40 crèdits ECTS – 1.000 hores, de les quals 280 presencials. Són presencials les sessions lectives, les audicions, les classes magistrals, els seminaris i totes les acti- vitats formatives programades.