Plaça dels Jurats 1, Girona | Plaça de Sant Pere 20, Girona | Carrer Sant Antoni 1, Salt | 682 483 088 | emmg@emmg.info

Oferta formativa

Oferta formativa curs 2021-22:

Programes

Estimulació musical primerenca per a infants de 0 a 3 anys

Tallers en Família de Música i Moviment

Es tracta d'un programa multidisciplinar de sensibilització artística on els/les joves alumnes faran activitats pensades per endinsar-los, de manera vivencial i creativa, en l'enriquidor món de la música.

de 4 a 5 anys

Taller de Petits Artistes

Es tracta d'un programa multidisciplinar de sensibilització artística on els/les joves alumnes faran activitats pensades per endinsar-los, de manera vivencial i creativa, en l'enriquidor món de la música.

de 6 a 12 anys

Formació Bàsica

Programa destinat a proporcionar una formació musical sòlida des d'un enfocament eminentment pràctic. A CREATIVITAT, els alumnes aprenen les bases conceptuals necessàries i ho fan sempre en grup i mitjançant activitats dinàmiques i socialitzadores. A classe d'INSTRUMENT, posen en pràctica allò après amb l'instrument de la seva elecció.

a partir de 12 anys

Cicle Mitjà de Música Moderna

Pla de formació intensiu de música moderna per a aquells alumnes que volen dur la seva formació musical a nous nivells i preparar-se per accedir als ensenyaments superiors de música (equivalents a un grau universitari). El cicle mitjà consta de tres assignatures principals: instrument, llenguatge musical i combo, a les quals se n'afegeixen altres de complementàries als cursos superiors.

de 6 a 99 anys

Música a Mida

L’alumne escull lliurement les assignatures que vol cursar: instrument, creativitat, teòriques, conjunts, grans formacions (podeu consultar les diferents opcions als apartats corresponents més avall).

Infants amb Necessitats Educatives Especials

Musicoteràpia infantil

Sessions de musicoteràpia individuals, grupals i/o amb la participació de familiars, que busquen fer de la música una manera d'acompanyar els infants al llarg del seu procés de creixement i aprenentatge, per tal de desenvolupar el seu potencial i cobrir necessitats físiques, cognitives, socials i emocionals.

Grans formacions

Girona Marxing Band

Aquesta formació de carrer està formada per una secció de vent (trompetes, trombons, saxòfons, clarinets, etc.) i una secció de percussió (caixes i goliats). A classe es treballa un repertori alegre i dinàmic, apte per ser interpretat als múltiples esdeveniments festius de Girona i rodalies en els quals participem.

La Moderna Big Band

Una de les formacions estrella de l'EMMG, es tracta d'una autèntica big band on els alumnes treballen versions de temes clàssics i hits actuals. La formació consta d'una banda base (bateria, percussió, baix, guitarra, piano/teclat) i d'una potent secció de vent fusta i vent metall.

Taller de Musicals

Assignatura de gran format on una quinzena d’alumnes es desenvolupen en les tres disciplines essencials del teatre musical: la música (cant), la interpretació i la dansa. El projecte final de l'assignatura és la presentació al públic d'una obra de producció pròpia de l'EMMG, interpretada íntegrament pels membres d'aquesta formació.

La Moderna Drumline

Formació de percussió on, partint de la lectura de partitures, diferents instruments (principalment caixa i goliat) interpreten línies rítmiques de creixent complexitat a diverses veus, donant lloc a interpretacions viscerals, contundents i espectaculars.

Assignatures

Pot ser individual o grupal

Instruments

Baix elèctric, bateria, cant, clarinet, contrabaix, fiscorn, flabiol, flauta travessera, guitarra elèctrica, guitarra espanyola, llaüt, piano, saxo, trombó, trompeta, ukelele, viola, violí

Aquestes assignatures proporcionen els continguts conceptuals necessaris per créixer musicalment. Pot ser individual o grupal

Teòriques

Llenguatge musical
Harmonia
Anàlisi i percepció auditiva
Musicologia

Conjunt instrumental, assignatura grupal

Combo

Els alumnes d'aquesta assignatura aprenen a tocar junts treballant l'escolta, la cohesió, la coordinació i altres dinàmiques grupals

Tallers quadrimestrals

Tallers de quatre mesos de durada. S'hi poden inscriure tant alumnes de l'EMMG que vulguin ampliar la seva formació musical com alumnes externs que estiguin interessats en la proposta temàtica.

Informàtica musical: edició de partitures, seqüenciadors, MIDI i altres tecnologies aplicades

Iniciació a la improvisació

Altres projectes educatius

Col·laboració amb l'Escola Veïnat

Una Banda al Veïnat

Aquest curs 2019/20, l’EMMG i l’Escola Veïnat (escola d’infantil i primària situada just davant de la Factoria Cultural Coma Cros) durem a terme un projecte conjunt anomenat “Una Banda al Veïnat”. Un grup d’uns 15-20 nens i nenes de primària de l’escola faran classe cada setmana amb els professors de trompeta, trombó i saxo de l’EMMG amb l’objectiu principal d’apropar la música als menuts del barri i que acabin tenint una banda a l’escola, la qual participarà a les actuacions de la Girona Marxing Band!