Plaça dels Jurats 1, Girona | Plaça de Sant Pere 20, Girona | Carrer Sant Antoni 1, Salt | 682 483 088 | emmg@emmg.info

Joel Riu

Composició

Compositor, pianista i percussionista. Neix a Llers a principis del 1991 i inicia els estudis musicals de la mà de Santi Escura al piano i Ismael Sunyer a la bateria. Continua els seus estudis al Conservatoire de Perpignan (França) i posteriorment el Conservatori de Música Superior del Liceu (Barcelona) on obté el títol de Grau en Composició sota la tutela d’Israel David Martínez (guanyador del premi Concurs Internacional Reina Sofia de Composició, edició 1993). Més tard, ha ampliat coneixements al Taller de Músics (Valentí Adell i Santi de la Rubia) i en diversos cursos i formacions en Bandes Sonores (Joan Albert Amargós i Lluís Vergés), perfeccionament pianístic amb Jordi Vilaprinyó i de bateria amb Toni Gadea i Toni Mateos.

Computa més d’una cinquantena de composicions escrites per a diferents formacions i estils variats. Pràcticament tot estrenat en concerts, algunes de les quals editades i publicades. Destaquen: Tres taques en un cel Blanc (2004), La son (2007), Insurreccions anímiques (2010), La decisió final (2011), El Feliuet (2011), Desvío a Santiago (2012), Abstracció (2013), Retake (2014), Solituds (2014), BSO Cuatro meses (2016) RE/ANIMAR (2018).

Arreglista d’espectacles musicals com “Musicals” (millor espectacle multidisciplinari segons la revista 777), “De Cine”, Melisa Sánchez en concierto”, “Sinatra, tu i jo”, “8 dones el musical”, “Entre Solistas”, etc.

Director musical a la companyia Epidèmia Teatre als musicals: “Bed&Breakfast”, “9 to 5” i “Mistela, Candela, Sarsuela”.

Transcriptor i arranjador de My Sheet Music Transcriptions.

Interès especial en projectes de creativitat i multidisciplinaris.