Plaça dels Jurats 1, Girona | Plaça de Sant Pere 20, Girona | Carrer Sant Antoni 1, Salt | 682 483 088 | emmg@emmg.info

Francesc Ubanell

CAP D'ESTUDIS - Guitarra - Combo - Llenguatge - Harmonia

Formació:

Realitza estudis de solfeig, harmonia i guitarra l’ Aula de Música Moderna i jazz de Barcelona. Continua en el Taller de Músics de Barcelona amb Zé Eduardo. Paral·lelament amplia estudis de guitarra amb Sean Levitt i d’harmonia, arranjaments i composició amb Daniel Rooth.

Assisteix a diferents seminaris i cursets que imparteixen reconeguts músics com son: Steve Brown, Bill Dobbins, David Liebman, Richard Beirach, J. Abercrombie, Mulgrew Miller, Tete Montoliu, N.Page, Ed Thigpen, K. Rosenwinkel o Jim Hall .

Professional:

Concerts: amb les diferents formacions amb les que treballa normalment actúa en diferents Auditoris (Barcelona, Girona, Palma de Mallorca o Valéncia) Teatres (L’Atlàntida de Vic, Teatre Nacional de Catalunya, La Passió d’Esparraguera, Palau de la Música Catalana, Liceu de Barcelona, Municipal de Olot, Municipal de Girona , etc) , Festivals (de Jazz de Girona, de Música de Cambrils, de Cadaqués, de Begur, Porta Ferrada, Festival de Guitarra de Girona, Black Music Festival, entre d’altres) o Cicles (Caixafòrum Barcelona, nits d’estiu… )

Col.laboracions: per motiu de la seva pertanyen-ça a la bigband Girona Jazz Project i d’altres projectes, té la possibilitat de treballar amb músics com Guillermo Klein (amb Jorge Rossy, Marc Miralta , Massa Kamaguchi) Bob Mintzer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Gary Willis, Maceo Parker o Zé Eduardo. També col.labora en diferents projectes amb Laura Simó ,Guillermo Caliero, Carles Margarit , Marius Burguirser (Suïssa) o Man Bites Dog (Holanda) entre d’altres.
Actualment forma part de les formacions: Trianglezz i Paris Come chez Moi i col.labora en diferents projectes amb Sandra Fern, Montserrat Cristau, Vivi i Fàtima Ayats

Ensenyament: Acumula més de 25 anys d’experiència com a professor de guitarra, solfeig, harmonia, arranjaments i combos en diferents centres com: Taller de Música de Banyoles,Taller de Guitarra de Girona , a l’ Aula musical de Girona o al Casino Menestral de Figueres. En alguns d’aquests centres , també i participa formant part de l’euip directiu.

Actualment, és el cap d’estudis de La Moderna (EMMG).

Gravacions: ha participat com a compositor, guitarrista, productor , arranjador o tècnic de gravació en més de 90 produccions discogràfiques de tots els estils (Jazz, Pop, Rock, Cantautors, Gospel, Clàssica, etc.)

Altres: desde l’any 2008 fins al 2018, ha estat el director artístic del Girona Jazz Festival. Actualment, és el director del cicle Estiu&Jazz i president de la cooperativa Girona Artelier.