Plaça dels Jurats 1, Girona | Plaça de Sant Pere 20, Girona | Carrer Sant Antoni 1, Salt | 682 483 088 | emmg@emmg.info

Albert Dondarza

Violí

Vaig néixer el 25 d’octubre del 1982 a Olot, on als 6 o 7 anys vaig començar a estudiar violí amb en Juan Sánchez a l’Escola Municipal de Música. Anys més tard em vaig traslladar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, per cursar el grau professional de violí amb l’Àlex García.

Sempre he anat combinant la formació acadèmica clàssica amb altres estils que he anat explorant pel meu compte, a més de seguir estudis d’improvisació, violí jazz i modern amb l’Ernesto Briceño.

He participat en cursos i masterclass d’artistes de renom com Oriol Saña, Christoph Mallinger, Alasdair Fraser, Natalie Haas, Hanneke Cassel, Matthew Simon, Ari Poutiainen, Eladio Reinón i Pep Cucurella, així com Fernando Jacutinga, Ney d’Oxossé i Zeca Macapá, primeres figures, aquests, del món de la percussió afrobrasilera.

I és que la meva curiositat m’ha portat a investigar altres instruments de manera autodidacta com les cordes polsades, teclats, percussions i la serra musical.

En aquests moments formo part d’El Pot Petit, Xebi SF i Alverd Oliva. Al llarg dels anys he treballat i he tingut l’oportunitat de col·laborar en nombrosos projectes musicals i teatrals com a músic d’escena (La Banda del Surdo, Comediants, La Fura dels Baus, Cordes del Món, Residual Gurus, Els Berros de la Cort, Clau de Lluna, La Criatura Verda, Factoria Mascaró…) que m’han portat als principals escenaris del país, enregistrar una vintena de discs i també a participar a destacats festivals de música i arts escèniques tant de casa com de la resta d’Europa, Amèrica del Nord, Àsia i Àfrica.

En el camp de les arts escèniques, vaig composar la banda sonora per l’espectacle Naïf  (Cia. Toti Toronell), nominada a millor música pels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya (2013) on també participava com a intèrpret.

Premi Enderrock per votació popular al Millor disc per a públic familiar 2019 per la coproducció del disc El Pot Petit · 10 anys (U98 Music, 2019).

He estat impartint classes a l’EMM El Faristol de Roda de Ter i L’Esquirol, Aula Musical d’Olot, EMM d’Olot i actualment a La Moderna.